Fönsterbyte Norrbotten

Funderar du på att byta fönster? För oss i Norrbotten kan ett fönsterbyte vara en god investering långsiktigt. Låt oss berätta vad du behöver tänka på! Wisti finns att anlita för fönsterbyte Norrbotten med omnejd för både privatpersoner och företag. Välkommen!

Fönsterbyte PVC fönster bränna i Boden

Komplett fönsterbyte av kunnig montör i Norrbotten

Att byta fönster är som sagt en bra ekonomisk investering, men det är ett omfattande projekt vilket gör det viktigt att välja en kunnig fönstermontör. Vi pǻ Wisti har lång erfarenhet och arbetar endast med fönster av högsta kvalitet.

Kostnaden för att byta fönster kan variera en del beroende på önskemål, krav och vilken typ av fönster som behövs. Ibland kan man bli lite avskräckt att byta fönster eftersom det på vissa bostäder kan bli en större kostnad. Men visste du att gamla och dåligt isolerade fönster ge ett kallras? Detta innebär kortfattat att luften inomhus kyls ned på grund av fönstren och då faller mot golvet. Detta skapar kalla golv, vilket inte bara är kallt och lite obehagligt men också kan bli dyrt. När man byter ut gamla fönster till bättre isolerade sådana så försvinner detta. Av denna anledning är det nästan alltid också ekonomiskt och miljömässigt försvarbart att byta fönster. Detta eftersom energiförbrukningen blir lägre och på så vis även billigare.

Detta påverkar kostnad för fönsterbyte

När du bestämmer dig för att byta fönster är det en bra att ha lite koll på vilka faktorer som styr pris för fönsterbyte. Till att börja med är det bra att känna till att fönster med lågt u-värde, dvs som har en bättre isolering är lite dyrare. Detta kan kortsiktigt kännas som något man vill spara pengar på, men faktum är att långsiktigt är det mer kostnadseffektivt att välja fönster med lägre u-värde eftersom detta sparar dig pengar i längden. För oss boende i Norrbotten är detta något som bör finnas i åtanke.

En annan faktor som styr priset är udda mått på fönster som också ökar kostnaden, lika så att välja ovanliga färger. Standardfärger från tillverkaren ger dig alltså ett lägre pris. Vad som också är bra att fundera på är vilken typ av fönster man söker. Specialfönster så som takfönster är alltid dyrare än standardfönster med enkla eller dubbla glas.

Eftersom vi är verksamma i Norrbotten som ligger i norra Sverige får vi ofta frågan om det är möjligt att byta fönster på vintern. Det går hur bra som helst! Det är bara viktigt att vara lite smart och effektiv i hur man som fönstermontör jobbar för att undvika att kyla ner ett helt hem.
Det är vanligt att man upptäcker att fönstren är dåligt isolerade på vintern, att det drar in mycket och att energikostnaderna slår i taket. Det kan bli lite dyrare att byta fönstren med kort varsel, så vänta inte för länge så det känns akut, utan planera gärna lite. Så börjar det bli dags att utföra fönsterbyte Norrbotten med omnejd är du varmt välkommen!

Fönsterbyte villa i Boden
Byte av fönster i jaktstuga i Boden

Vilka fönster ska man välja?

Förutom att fundera på vilket utseende du söker, så kan någon av våra duktiga montörer hjälpa dig att se ut vilka fönster som passar bäst för din bostad. Du får hjälp att välja rätt glas, en stabil konstruktion och en fin finish som passar huset men även håller bra. Dessutom finns det massor av olika utföranden att välja på – folierad trädekor, lackerade med akryl. Hos oss finns ett brett standardsortiment, men också en oändlig tillvalsmöjlighet.

En viktig detalj att ha i bakhuvudet är att man kanske inte ska ha exakt samma fönster i hela huset. I vissa rum kan ett billigare och enklare fönster funka medan andra rum och lägen har större krav. Det finns fönster som är extra ljudisolerade som lämpar sig om du bor längs med en hårt trafikerad väg och det finns fönster som hjälper att reglera värmen ifall det till exempel har söderläge. Därför är det en god idé att konsultera en fönsterexpert innan du bestämmer vilka fönster ditt hus ska ha. Du som bor i Norrbotten med omnejd är varmt välkomna att kontakta oss för pris och konsultation vid fönsterbyte.

Fönstermontör Norrbotten

Låter det intressant? Varmt välkommen att kontakta oss för att boka kostnadsfritt hembesök och offert.

Kontakta oss

Kontakta oss

+46 72 52 66 555
Lokes väg 1 Boden
Hammarvägen 12 Öjebyn
info@wisti.se

Wisti logo white