Fönsterbyte Boden

Funderar du på att byta fönster? Låt oss berätta vad du kan behöva ha i åtanke och hur vi kan hjälpa dig! Wisti finns att anlita för fönsterbyte Boden med omnejd för både privatpersoner och företag. Välkommen!

Fönsterbyte PVC fönster bränna i Boden

Vi erbjuder fönsterbyte med högkvalitativa glas

Eftersom fönsterbyte är ett omfattande projekt är det viktigt att välja en kunnig fönstermontör. Det är ofta en kostnad som syns i hushållsbudgeten, så det är bra att vara noggrann och tänka igenom sina beslut. Vi på Wisti har lång erfarenhet och arbetar endast med fönster av högsta kvalitet vilket gör att det arbete vi utför alltid lever upp till en mycket hög standard.

Kostnaden för ett fönsterbyte brukar variera ganska kraftigt baserat på önskemål, krav och vilken typ av fönster som behövs. Ibland kan man bli lite avskräckt att byta fönster eftersom det på vissa bostäder kan bli en större kostnad. Men visste du att gamla och dåligt isolerade fönster ge ett så kallat kallras? Detta innebär (lite kortfattat) att luften inomhus kyls ned på grund av dina fönster och då faller kylan mot golvet. Detta skapar kalla golv, inte bara kallt och lite obehagligt utan också kostsamt sett till energiförbrukning. Det fina är att när man byter ut gamla fönster till bättre isolerade så försvinner detta. Just därför är det nästan alltid också ekonomiskt och miljömässigt försvarbart att få ett fönsterbyte utfört. Energiförbrukningen blir lägre och på så vis även billigare.

Fönsterbyte är en bra investering

Det finns lite olika faktorer som styr priset för fönsterbyte. Något vi tycker du bör känna till är att fönster med lågt u-värde, dvs som har en bättre isolering är lite dyrare. Kortsiktigt kan det vara så att det känns som något man vill spara pengar på, men faktum är att långsiktigt är det mer kostnadseffektivt att välja fönster med lägre u-värde. Du kommer att spara pengar i längden. För oss boende i Boden (kalla, norra delen av Sverige) är detta något som bör finnas i åtanke.

En annan faktor som styr priset är udda mått på fönster som också ökar kostnaden, lika så att välja ovanliga färger. Standardfärger från tillverkaren ger dig alltså ett lägre pris. Vad som också är bra att fundera på är vilken typ av fönster man söker. Specialfönster så som takfönster är alltid dyrare än standardfönster med enkla eller dubbla glas.

Eftersom vi är verksamma i Boden som ligger i norra Sverige så är det många som tror att man inte kan byta fönster på vintern. Det går faktiskt hur bra som helst! Det är bara viktigt att vara lite smart och effektiv i hur man som fönstermontör jobbar för att undvika att kyla ner ett helt hem.
Det är vanligt att man upptäcker att fönstren är dåligt isolerade på vintern, att det drar in mycket och att energikostnaderna slår i taket. Det kan bli lite dyrare att byta fönstren med kort varsel, så vänta inte för länge så det känns akut, utan planera gärna lite. Så börjar det bli dags att utföra fönsterbyte Boden med omnejd är du varmt välkommen!

Fönsterbyte villa i Boden
Byte av fönster i jaktstuga i Boden

Fönsterbyte – men till vilka?

Förutom att fundera på vilket utseende du söker, så kan någon av våra duktiga montörer hjälpa dig att se ut vilka fönster som är bästlämpade för din bostad. Då får du hjälp att välja rätt typ av glas, en stabil konstruktion och en finish som passar din bostad och håller bra. Det finns massor av olika utföranden att välja på – folierad trädekor, lackerade med akryl och mycket mer, så du kommer garanterat hitta något du gillar. Hos oss finns ett brett standardsortiment, men också en oändlig tillvalsmöjlighet.

En viktig detalj att ha i bakhuvudet är att man kanske inte ska ha exakt samma fönster i hela huset. I vissa rum kan ett billigare och enklare fönster funka medan andra rum och lägen har större krav. Det finns fönster som är extra ljudisolerade som lämpar sig om du bor längs med en hårt trafikerad väg och det finns fönster som hjälper att reglera värmen ifall det till exempel har söderläge. Därför är det smart att konsultera en fönsterexpert innan du bestämmer vilka fönster ditt hus ska ha. Du som bor i Boden med omnejd är varmt välkomna att kontakta oss för pris och konsultation vid fönsterbyte.

Fönstermontör Boden

Låter det intressant? Varmt välkommen att kontakta oss för att boka kostnadsfritt hembesök och offert.

Kontakta oss

Kontakta oss

+46 72 52 66 555
Lokes väg 1 Boden
Hammarvägen 12 Öjebyn
info@wisti.se

Wisti logo white